perjantai 27. toukokuuta 2011

Terkkuja ravintoneuvojalta

Tänään sitten sain kommentit Suomen aivotutkimus- ja kuntoutuskeskus Neuronin ravintoneuvojalta syömästämme ruuasta. Ymmärsin, että noin pääpiirteissään syömme ihan terveellisesti. Joihinkin detaljeihin voisin toki kiinnittää huomiota. Leipä, jos sitä haluaa välttämättä syödä, pitäisi olla kokojyväleipää. Tummaa vai vaaleata, sillä ei niin iso väli ole. Toisaalta kasviksia pitäisi lisätä vieläkin. Ei ole väliä, ovatko ne raakoja vai kypsennettyjä. Pääasia, että niitä syödään runsaasti. Ja peruna on selkeästi mainettaan parempi - paljon vähemmän energiaa kuin monissa muissa lisäkkeissä. Eikä ole kuulemma hyvä, että Äiskä ja Avustaja syövät päivisin pelkkiä puuroja ja vellejä. Pitää tehdä illalla sen verran paljon, että on mistä seuraavana päivänä lämmittää. Summa summarum: pientä fiilaamista ja kyllä se siitä.

Tänään emme syöneet kasviksia, söimme tonnikalamakaronilaatikkoa.

Ainekset

2 prk tonnikalaa 
4 dl makaronia
2 - 2,5 dl ruokakermaa
2 rkl tomaattipyreetä tai ketshuppia
1 tl suolaa
2 tl currya
1 tl sitruunapippuria
juustoraastetta

Keitä makaronit. Valuta vedet pois. Sekoita makaronien sekaan tonnikalat, tomaattipyree, suola, curry ja sitruunapippuri. Kaada seos voideltuun uunivuokaan, kaada kerma tasaisesti päälle ja lopuksi juustoraastetta pintaan. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Ihan hyvää. Juniorin mielestä liian mausteista. Äiskän asteikolla 3.

4 kommenttia:

  1. Jippii, nyt voit ihan luvan kanssa tehdä ruokaa ainakin kuudelle ja Äiskälle jää siitä seuraavaksi päiväksikin. Tämä ravintoneuvoja ei tosiaankaan kuulosta hourupäältä fanaatikolta, kiva juttu!!!

    VastaaPoista
  2. Sinun ruokaseikkailujasi on aina kiva käydä lukemassa!

    Minä laitan aina ylimääräistä ruokaa. Saa sitten lounaaksi töihin. Tulee tosi halvaksi, ja kaverit kateellisina kuolaavat vieressä, kun syövät eineseväitään! :D

    Tänäänkin jäi hyvää pihviä ja lohkoperunoita pakkaseen laitettavaksi!

    Käypä vilkaisemassa blogiani! http://samakasa.blogspot.com/2011/05/laali-herkkuruokaa.html

    VastaaPoista
  3. Kiva, että seikkailuni kiinnostavat. Tietyllä tapaa nämä jutut tuovat sisältöä arkeeni. Myös minä kuskaan ylimääräisiä itselleni lounasruuaksi. Ja tuo linkin juttu täytyy kyllä kesän mittaan kokeilla.

    VastaaPoista
  4. Kiva!

    Tänään ajattelin syödä vain kevyesti, kun minun pitää laihduttaa! :D

    Voi olla että tulee tehdyksi tonnikalasalaatti ja siihen soijarouhetta päälle. Suosikkini.

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.