torstai 15. syyskuuta 2011

Viikonloppu painaa päälle

Anki ja Insinööri tulevat lauantaina käymään. Minun kontolle jäi alkuruoka ja jälkiruoka. Olipa aika haaste! Ei muuten, mutta kun se Insinööri laittaa niin hiton hyvää ruokaa. Tuli ikään kuin minullekin paineita. Ja kaiken lisäksi heikoimmilla alueillani. Alkupalaksi päätin valmistaa cheviche peruanoa nieriästä valmistettuna. Insinööri sitten opettaa minulle pastan teon ja tekee roquefordista ja broilerista kastikkeen. Jälkiruuaksi pitää jo keksiä jotain kevyempää, kuten japanilainen hedelmistä valmistettu anmitsu. Anmitsun valmistus piti aloittaa jo eilen, koska kaikki perusjututkin täytyy tehdä itse, koska niitä ei valmiina saa. Tänään olen sitten veivannut azuki-pavuista (tunnetaan myös nimella aduki) sokerista sosetta ja tehnyt sitruunaista agar-agar-hyytelöä. Mutta niistä lauantaina tai sunnuntaina enemmän. Tänään kaiken koheltamisen välissä tein päivän ruokana

Tortillalasagnea (kymmenelle)

Jauhelihakastike

700 g jauhelihaa
3 sipulia hienonnettuna
2 - 4 valkosipulin kynttä murskattuna
2 rkl öljyä 
1 tlk (5dl) tomaattimurskaa
1 rkl oreganoa, basilikaa ja timjamia
2 lihaliemikuutiota 2 dl vettä sekoitettuna
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta

paketti pieniä tortillaleipiä.

Kuullota sipulit ja valkosipulit öljyssä. Lisää jauheliha pannulle ja ruskista.  Lisää tomaattimurska ja kaikki muutkin aineet. Anna kiehua pienellä lämmöllä viitisen minuuttia.

Juustokastike
0,5 dl vehnäjauhoja
7 dl maitoa
3 dl juustoraastetta

Sotke vehnäjauhot 4 desilitraan maitoa. Lisää loppu maito. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes kiehuu. Anna kiehua ihan pienellä tulella pari kolme minuuttia. Lisää juustoraaste ja sotke hyvin.

Levitä voideltuun uunivuokaan kerros jauhelihakastiketta, kerros juustokastiketta ja kerros tortillaleipiä. Toista kunnes vuoka on täynnä. Päällimmäiseksi kerros juustokastiketta ja vielä vähän juustoraastetta, jos on jäänyt tähteelle.

Paista uunissa 200 asteessa puoli tuntia.


Meillä tykkäsivät kaikki. Tortillaleipä tuo oman ominaismakunsa lasagneen. Äiskä tosin veti taas kolmoseen. Taitaa vaan olla tottunut liian hyvälle. :)

Ruokamenot 385 euroa, 90 ateriaa.

Kolme vuotta sitten veivattiin edes takaisin Äiskän kunnon kanssa. Välillä odotettiin Joensuuhun pääsyä, välillä pelättiin lytistyvän aivovaltimon aukisaantia. Kolme vuotta sitten tämän viikon aikana valtimo lytistyi yhteensä kolme kertaa. 18. syyskuuta torstaina tuli kaksi viikkoa täyteen leikkauksesta. Lääkäreiden mukaan ensimmäiset kaksi viikkoa olivat kriittiset, jos niistä selviää, on komplikaatioiden mahdollisuus häviävän pieni! Tässähän taidettiin selvitä säikähdyksellä, alkoi olla päällimmäinen ajatus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.