perjantai 2. joulukuuta 2011

Uusi Kovanaama 3,6

Nyt on Iskällä onnellinen olo. En olisi ikänä uskonut, että tällainen asia voi saada raavaan 5-kymppisen miehen hyvälle mielelle. Silloin kun maisteri Siiskonen yllytteli minua blogin kirjoitukseen, oli yhtenä kiihottimena raha: "sinne blogiin kun laittaa mainoksia, niin voi saada rahaakin". Enhän minä tätä touhua rahan takia tee, mutta mainokset laitoin helmikuussa. Aina kun joku klikkaa mainosta, kilahtaa Iskän tilille jokunen sentti. Sitten kun 70 euroa on kasassa, Google tilittää rahat. Minä joskus keväällä lupasin itselleni, että ensimmäisillä mainostulorahoilla ostan itselleni kunnollisen kotimaisen 28 cm:n paistokasarin, niin loppuu noiden Lidlin pannujen kanssa vehtaaminen. No nyt sitten vihdoin viime kuussa helähti maaginen raharaja rikki. Vielä olisi pitänyt odottaa tilityksen kanssa tammikuulle, mutta sitten tajusin, että bonusseteleitä on kertynyt City-marketista niin paljon, että ne riittävät melkein pannun ostoon. Kiireen vilkkaa kauppaan. Oli vielä plussakorttitarjouksessa, niin maksettavaa jäi vain kymppi. Hip hurraa. (joo joo. tiedän, että itse se on korkeammilla hinnoilla se bonussetelinippu maksettu. ilmaisia lounaita ei ole.) Nyt sitten odottelen tammikuun tiliä. Ongelma vaan, että mitä mukavaa sitä osaisi hankkia. On vaan ihme, että ukolle tulee hyvä mieli kesällä motskarista jalkojen välissä ja talvella paistinpannusta kädessä!

Tänään sitten laittelin vielä vanhassa paistokattilassa

hapankaalipataa saksalaisittain (riittää varmasti kymmenelle)


400 g naudan palapaistia
125 g pekonikuutioita
loraus öljyä
1 porkkana pätkittynä
500 g perunoita kuutioituna
1/2 punainen paprika silputtuna
1 silputtu sipuli
700 g hapankaalia (sellainen Lidlin purkki)
2 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl valkopippuria
2 rkl yrttimausteseosta
350 g bratwursteja (parhaita olisivat siskonmakkaran tapaiset raakamakkarat, mutta minä tyydyin ihan kaupan valmiisiin bratwursteihin. Noista ensin mainituista voisi sormin vedellä sellaisia klönttejä pataan kypsymään.)

Kuorrutus

2 silputtua sipulia
loraus öljyä
suolaa
valkopippuria

Kuumenna paistokasarissa öljy. Lisää pannulle pekonikuutiot ja lihapalat. Paista lihapalat umpeen. Lisää pilkotut porkkanat, perunat, paprika ja sipuli. Kuullottele niitä hetkinen pannulla. Lisää hapankaali ja paistele mössöä pannulla käännellen kunnes neste alkaa pannun pohjalla mennä vähiin. Lisää litra kuumaa vettä sekä suola ja mausteet. Anna hautua (eli keitä pienellä tulella) kannen alla noin kolme varttia. Sillä aikaa leikkaa sipulit renkaiksi ja kuullota ja ruskista ne pannulla öljyssä. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Kun kaalipata on hautunut sen 40 - 45 minuuttia, lisää pinnalle pätkityt bratwurstit (tai jos saat raakamakkaraa, niin ne kuoresta ulos puristellut köntit) ja ruskistetut sipulit. Laita kansi päälle ja anna hautua vielä kymmenisen minuuttia. Tarjoile vaalean leivän ja hyvän oluen kera. Meillä tosin oli vain vaaleaa leipää ja piimää.


Hyvää äänin 3 - 2. Minä, Juniori ja Marin kaveri tykättiin. Mari ei tykännyt. Äiskän asteikolla meni neloseen. Äiskä ei aluksi halunnut edes maistaa, mutta kun lupasin tuoda kaupasta suklaata, niin suostui syömään annoksestaan lihat ja vähän kasviksia. Bratwursteihin ei koskenut. Ei nouse paino tällä tapaa ei!

10 kommenttia:

  1. Kiitos nauruista, tämä lause sen teki, vaikka totta sinun arjessa onkin :) "On vaan ihme, että ukolle tulee hyvä mieli kesällä motskarista jalkojen välissä ja talvella paistinpannusta kädessä!"

    voisit opettaa mullekin tuon mainoshomman, mä en ole yhtään perehtynyt näihin tienausmahdollisuuksiin :(

    leppoisaa viikonloppua sinne ja uuden pannun kokeiluhetkiä!

    VastaaPoista
  2. Niin nauratti minuakin ihan sama asia! :D

    Niin, sinun blogissasi ilmeisesti käy paljon porukkaa. Minä en ole viitsinyt laittaa tuota "rahankeräystä" kun blogissani käy niin vähän.

    Onhan se kiva kun saa jotain! 70 eurolla saa hienon pannun!

    Minä löysin jättikokoisen naudan kielen lähikaupasta tänään, peräti 2,2 kg, ja keitin sen. Nyt se on painon alla jäähtymässä terassilla. Oli se tosi hyvää, maistoin jo! Kirjoitin siitä ruokablogiinikin.

    Tuota hapankaalipataa pitää kokeilla, vaikuttaa hyvältä!

    VastaaPoista
  3. Onnea uuden "Kovanaaman" hankinnasta ja kiitokset blogista, mitä luen säännöllisesti. Blogisi sisältää hyviä ruokaohjeita, joita on helppo toteuttaa. Monien muiden blogistien ruokavinkit vaativat välitöntä kauppaan lähtöä, mutta Iskä valmistaa perusruokaa perustarvikkeista...no ei tosin aina! Hinnan takia esimerkiksi haista valmistettu kalaruoka on vielä testaamatta:)

    Jatka samaa rataa ja muista herkuttelun lomassa treenata, koska elokuun toisena viikonloppuna otetaan miehestä mittaa kuuluisilla Lykynlammen portailla! Silloin liikakiloista on vain harmia.

    PS. Itse aloitan treenaamisen huomenna tai ylihuomenna....no viimeistään ensi viikolla

    T. Maisteri Siiskonen

    VastaaPoista
  4. Huomenta.. nyt näen ekan kerran Maisteri Siiskosen täällä, mielenkiintoista :)

    VastaaPoista
  5. Heh MarLi

    Tarinassa "kaksi vanhaa trukkijätkää" näkyy muistaakseni karvaiset käteni keittiöhommissa, joten en ole ihan noviisi

    T.Maisteri Siiskonen

    VastaaPoista
  6. juu, en minä sitä tarkoittanut, että ensimmäistä kertaa näen täällä noin niinkuin kirjoituksen sisällössä.... vaan sitä, että ekan kerran allekirjoittamasi kommentin :) se ei ole ennen pistänyt silmääni (eikä nytkään sattunut).. joten tästä voi päätellä, että Iskän kertoma Maisteri Siiskonen on oikeesti oleva ja elävä olento :)))

    VastaaPoista
  7. MarLi, kaikki teksteissä esiintyvät henkilöt ovat oikeasti olemassa. Joidenkin nimiä on pitänyt muuttaa, koska ihmiset eivät ole halunneet tulla esiin omalla nimellään. Jossakin vaiheessa olen näissä teksteissäni kertonutkin, miksi maisteri
    Siiskosen kanssa kutsumme toisiamme oppiarvoilla. Siellä tekstissä ollaan molemmat oikeilla nimillä.

    VastaaPoista
  8. MarLi, mainosten kikkailu sivuille on ihan helppoa. Rahan takia ei kannata laittaa. Jos kuitenkin apuja tarvitset, niin ota yhteyttä. Neuvon mielelläni.

    VastaaPoista
  9. Tokihan minä uskon että kaikki blogihenkilöt ovat oikeesti olemassa, kunhan nyt huumorilla hetin kommentin kun näin ekan kerran tuon Maisteri Siiskosen allekirjoituksen, että hän itse on kirjoittanut ja näyttää siis "olevan oikeesti olemassa" :) iskän puheissa hän täällä kyllä aika-ajoin vilahtelee :) enkä minä oikeesti epäile oikeellisuutta :)))

    VastaaPoista
  10. Minulla on niin huono mielikuvitus, että parempi vaan kun pitäytyy oikeasti tapahtuneissa asioissa ja ihmisissä.

    ;)

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.