lauantai 16. kesäkuuta 2012

Karrelle kärähti! (D)

Blogissa on ollut viimepäivinä vähän hiljaisempaa. Tilanteeseen on pari hyvää syytä. Ensinnäkin painon perkele pyrkii vain nousemaan. Olen yrittänyt laittaa vähän huonompaa ruokaa, josta ei isommin ole ollut kertomista. Toisaalta olen täysin kyllääntynyt tähän arkeen. Huomaan odottavani kesälomaa. Lomaa töistä tarkoittaa samaa kuin työttömäksi jääminen, mutta onpahan lomaa kuitenkin. Eiköhän sitä sitten syksymmällä taas jotakin keksi. Ja toisaalta lomaa omaishoitajuudesta. Sekin järjestyy, kun Äiskä lähtee laitoskuntoutusjaksolle tai niin kuin meillä sanotaan - kuntolomalle. Vielä täytyy vain viikko pari pinnistellä.

Aina ei voi voittaa - ei edes joka kerta, sanoo vanha sanonta. Tänään oli sellainen päivä. Grillailin perheelle makkaroita ja hedelmiä, sellaista peruskauraa. Alkupalaksi tein saksalaisen keittokirjan välistä löytyneelle paperinpalalle saksaksi kirjoitetun ohjeen mukaan 

Kolumbussalaattia

puolikas jäävuorisalaatti
puolikas punainen paprika
2 keitettyä munaa
puolikas puntti retiisejä
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippurirouhetta
1 rkl etikkaa
ruilautus sinappia
täytettyjä oliiveja

Pilko kasvikset ja munat pieniksi, laita kulhoon. Lisää öljy ja mausteet sekä oliivit. Sekoita. Tarjoile.

Hyvää äänin 4 - 0. Äiskä rankeerasi kakkosluokkaan!

Ai, että miksi ei voi aina voittaa? Ja mikä kärähti karrelle? No lampaan kylki, jota yritin grillata. Minä sitä makkaroiden jälkeen oikein hellyydellä vaalin. Voitelin hickorykastikkeella. Kääntelin. Jos syttyi rasva palamaan, kuuppa päälle. Yritin kaikkeni! Lopputulos: sitkeää ja mautonta lihaa. Pinta palanut ja maistui karrelle palaneelta. 


Kertokaa, kuinka grillataan maukkaita ja rapsakan mureita bribsejä?

4 kommenttia:

  1. En omista grilliä enkä siis juurikaan kokemusta asiasta. Helillä sen sijaan on montakin hyvää ja maukasta neuvoa:
    http://kotonatehtya.blogspot.fi/search/label/Grilliherkkuja

    Sen olen aina tiennyt, että oli liha mitä tahansa, se kannattaa keittää ennen grillaamista. Ei jää sitkeäksi!

    Työttömyyttä ei kannata murehtia, vaikka onkin ihan perseestä (anteeksi). Lomasta pitää nauttia lomana!

    Kolumbussalaattia on pöydässäni huomenna punaviinimarinoitujen possunleikkeitten kaverina.

    VastaaPoista
  2. Minä paistan ribsejä vähän aikaa grillillä, käännän aina välillä. Kun ovat joka puolesta sopivasti ruskeita, niin laitan ne foolion sisälle ja jatkan miedolla lämmöllä grillaamista ainakin ½ tuntia, mielellän pidempään. Käännän koko nyytin välillä, sen jälkeen annan sen olla grillissä 15-30 min "muhimassa". Tällä tavalla on aina tullut ihan hyvää.

    VastaaPoista
  3. Minäkin keittelen lihan ensin tahi paistan uunissa, foliossa tahi kannen alla padassa, jos iso on sitten vasta grillaan. Kaasugrillillä ihan pienimmällä teholla foliossa tekee ihan saman :)

    VastaaPoista
  4. Huomenta,
    ens kerralla keittele ne ribsit ensin, ja sitten hellää grillausta,takaan, että toimii, lihat suorastaan hyppäävät luista suuhun.
    ~jemmiina~

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.